Вашият успех
е наша цел

Новини

АСМ отблизо. Епизод 13: Йордан Бояджиев – Търговски представител за регион Добрич

В началото на новата работна седмица отиваме в регион Добрич, за да ви срещнем с Йордан Бояджиев – един от локалните ни търговски представители.

Родом от Добрич, Йордан завършва средното си образование в местната Професионална гимназия по строителство и архитектура. По пътя на агрономството поема в Аграрен Университет в гр. Пловдив, със специалност Агрономство /Полевъдство/. Първата възможност да приложи знанията си получава, когато започва работа, като агроном в друга търговска фирма. Там добива опит в основните агрономически практики, както и във всички агротехнически мероприятия. След дългогодишен опит като агроном в зърнопроизводството решава да се насочи към търговията, която е едно ново предизвикателство за него. Към момента, Йордан работи с над 120 клиенти на компанията, обработващи между 100 и 40 000 декара!

Здравей, Йордан! Разкажи ни, как и кога се „запали“ по земеделието.

Йордан: Желание за работа в сектора земеделие получих по време на средното си образование, макар то да беше в друга насока. Родителите на повечето мои приятели се занимаваха със зърнопроизводство. През времето, което съм прекарвал с тях на полето, осъзнах, че това е работата, която искам да работя. Това е доста динамична работа, като всеки ден се случва нещо различно.

Да работиш с над 120 клиенти сис сигурност не е лесно! Къде, обаче, намираш мотивацията, която ние – колегите ти виждаме в теб?

Йордан: Мотивация намирам на много места. Примерно, във възможността да се срещам ежедневно с нови и различни хора, всеки със собствени необходимости, чието удовлетворение ми носи мотивация. Да се сблъсквам с различни казуси и да успявам да ги разреша ме мотивира, защото знам, че когато намеря правилното решение, клиентите остават доволни, а това е моята основна цел!

Като става въпрос за предизвикателства, кои са тези, пред които работата ти те поставя най-често?

Йордан: Сред основните предизвикателства, с които се сблъсквам са нуждите на културите, които оглеждат нашите клиенти. Не на второ място нашите лични предизвикателства, като ежедневно изминаване на стотици километри, знанието, което ни е нужно, концентрация и правилни отговори на десетките обаждания, които получаваме през дългия и натоварен ден.

Знам, че имаш познания и опит с почти всички култури, отглеждани в страната ни, но има ли такава, която за теб е по-специална от останалите?

Йордан: Моята любима култура е царевица. Това е културата, която може да се използва за голяма част от нуждите, както за хората така и за животните. Тя носи сигурност на всеки стопанин, заложил на нея. Да наблюдаваш развитието на всички фенофази на Zea Mays, мисля би било удоволствие за всеки.

За да ти спестим 120 телефонни обаждани, или посещения при твоите клиенти, ти даваме възможността да се обърнеш към тях от тук.

Йордан: Благодаря за възможността! Бих искал да кажа на клиентите ни, че съм наясно, колко трудни бяха последните две години, а настоящата се очертава да бъде не по-лека. Въпреки това, искам да знаят, че на мен могат да разчитат. Аз съм тук, за да направя всичко възможно, този труден период една идея по-поносим!

Ето как изглежда един работен ден на Йордан:

Пожелаваме успех на Йордан!

This site is registered on wpml.org as a development site.