Вашият успех
е наша цел

Новини

ТЕЧНИТЕ ТОРОВЕ – ПОГЛЕД ОТБЛИЗО ЕПИЗОД 6: Тор със стимулиращо действие TYTANIT – решение за по-добър добив още от подготовката на посевния материал!

TYTANIT е течен препарат от INTERMAG със стимулиращо действие, който активира естествените физиологични процеси в растението.

TYTANIT съдържа уникалната молекула aTIUM.

aTIUM е биодостъпно, органично титаново съединение, което има положителен ефект върху качеството и количеството на реколтата. Тя осигурява по-бързо усвояване и висока наличност на титан за растението, като същевременно е безопасна за културите и околната среда и гарантира отлична смесимост.

Сред предимствата на продукта са:

  • Увеличава жизнеспособността на цветния прашец и неговата сила на порастване, което значително подобрява процеса на опрашване и образуване на семена, което в крайния сметка  увеличава на добива;
  • Засилва фотосинтеза, синтеза на хлорофил и активността на ензимите, в резултат на това увеличава биомасата – маса на корените и надземните части на растенията;
  • Подобрява ефективността на усвояване на хранителни вещества от почвата, което е тясно свързано със засилването на метаболизма на растението. Това е резултат на по-доброто развитие на кореновата система.
  • Гореспоменатите съставни механизми на действие имат положително влияние върху състоянието и здравето на растения: намалява се тяхната чувствителност към биотични и абиотични стресови фактори.

АКТИВНИ КОМПОНЕНТИ:

Титан (Ti) 8,5 гр/л
Магнезиев оксид (MgO) 62 гр/л
Серен триоксид (SO₃) 124 гр/л

TYTANIT e предназначен за използване в земеделието, зеленчукопроизводството, овощарството и лозарството. Най-общият метод на приложение е листно подхранване, но може да се използва и във фертигация и за третиране на семена.

ПРИ ЛИСТНО ПОДХРАНВАНЕ:

Култура Доза   Фаза на третиране
Земеделски култури 20 – 40 мл/дка Брой пръскания: 2-4 От развитието на листата до появата на съцветия или развитието на плодовете
Градинарски култури 20 – 40 мл/дка Брой пръскания: 3-5 От началото на цъфтежа до узряването на плодовете и семената
Лозя 20 – 40 мл/дка Брой пръскания: 3 От развитието на листата до началото на цъфтежа.
Зеленчуци 20 – 40 мл/дка Брой пръскания: 2-4 От развитието на листата до развитието на подходящи за прибиране вегетативни части на растенията.

ПРИ ФЕРТИГАЦИЯ:

За фертигация се препоръчва разтвор, съдържащ 0,17–0,34 мл TYTANIT на литър течност.

ПРИ ПОЛИВАНЕ:

Да се полива 2–3 пъти по време на вегетация, разтвор на препарат с концентрация 0,02–0,04% (20–40 мл препарат TYTANIT във 100 литра вода).

ПРИ ТРЕТИРАНЕ НА СЕМЕНА:

TYTANIT може да се използва и при подготовката на посевния материал. Препоръчителната доза е 50 мл на 100 кг семена.

За повече информация, относно TYTANIT, може да потърсите нашите търговски представители.

This site is registered on wpml.org as a development site.