Вашият успех
е наша цел

Новини

Тотал

Формулация: Емулсионен концентрат (ЕК)

Активно вещество: S-метолахлор 960 г/л

ТОТАЛно добър селективен, системен почвен хербицид с ТОТАЛно добро съотношение между цена и качество!

За контрол върху житни и някои широколистни плевели при пролетни култури.

Тотал е хербицид със системно действие, съдържащ S-метолахлор. Абсорбира се от корените и пониците на плевелите, след което инхибира (спира) деленето на клетките в растението поради взаимодействие с редица ензими.

Действието на ТОТАЛ се проявява още при покълването и плевела е унищожен преди да навреди на културата. Плевелите са най-чувствителни, когато поемат хербицида през колеоптила в началните си стадии на развитие.

Тотал е с голяма продължителност на действие, като предотвратява и късните заплевявания.

Прилага се в ранните фази на развитие на плевелите, внася се след сеитба (засаждане), преди поникване или преди разсаждане на културите.

Препоръки:

За доброто действие на хербицида е необходимо наличие на почвена влага, добра обработка и липса на растителни остатъци по повърхността на почвата.

Да се избягва използването на ТОТАЛ, когато представлява опасност за увреждане на културни растения, сродни с плевелите-обект на действие на хербицида.

КултураСрещуДозаМомент на прилагане
ЦаревицаХибриден щир (Amaranthus hybridis)130 мл продукт/дка приложена с 20-60 л/дка количество водаПреди поникване на културата, BBCH 00-07 (сухо семе – поява на колеоптила). Срещу плевели в ранна фаза на развитие.
This site is registered on wpml.org as a development site.