Вашият успех
е наша цел

Новини

ТИДЕКС – селективният системен хербицид за контрол на широколистни плевели, който ще оправдае очакванията!

Днес имаме удоволствието да споделим с вас един нов за портфолиото ни продукт! Става въпрос за селективния системен хербицид за контрол на широколистни плевели ТИДЕКС, специално разработен от испанските ни партньори и експерти в растителната защита Ексклузивас Сарабия, С.А.

Предназначен за употреба при житни култури, царевица и семкови овощни видове, ТИДЕКС съдържа активното вещество флуроксипир /200 г/л./

Флуроксипирът е синтетичен ауксин, който навлиза предимно през листата и бързо се пренася в останалите части на растението. Симптомите включват характерни за ауксина реакции, като завиване на листа.

Флуроксипирът принадлежи към химическата група на пиридинкарбоксилните киселини. Начинът на действие на флуроксипир се класифицира според HRAC (Комитет за действие срещу резистентността към хербицидите) в група О (синтетични ауксини, които действат като индолилоцетна киселина (IAA)).

Понастоящем няма резистентност или кръстосана резистентност към флуроксипир при някой от тестваните биотипове плевелни видове (лепка, врабчови чревца, петниста бударица, полска поветица).

Рискът от развитие на резистентност на широколистните плевели към флуроксипир е малко вероятно и ТИДЕКС може да бъде използван за контролиране на всички биотипове – включително и тези, които са устойчиви на друг механизъм на действие (например врабчови чревца, лапад, лепка).

Култури:За контрол на:Дози:Фази на прилагане
зърнено – житни култури (зимна пшеница, зимен ечемик, тритикале, ръж, овес)широколистни плевели (след поникване)100
мл/дка
ВВСН 12-39 (2 листа разтворени – фаза на флаговия лист: флаговият лист е напълно разтворен лигулата е едва видима).
царевицашироколистни плевели (след поникване)100
мл/дка
ВВСН 12-16 (разтваряне на втори лист – растежа продължава до разтваряне на шести лист).  
семкови овощни видове (ябълки, круши, дюли, мушмули)широколистни плевели (след поникване)150
мл/дка
пролет – есен

За повече информация, относно ТИДЕКС, може да потърсите нашите търговски представители.

This site is registered on wpml.org as a development site.