Вашият успех
е наша цел

Новини

Линия течни торове Plonvit® – основа на подхранването с микроелементи. Епизод 3: Plonvit® Царевица

В случай, че досега не сме го показали достатъчно недвусмислено, искаме да заявим, че ние, тук в АСМ, наистина харесваме линията течни торове PLONVIT®! Харесваме ги, не само защото са иновативни продукти, съдържащи необходимия за редица култури набор от микро- и макроелементи, но най-вече, понеже помагат на клиентите ни да получат високите добиви, които заслужават!

Днес ще обърнем внимание на PLONVIT® ЦАРЕВИЦА – течен тор, който съдържа концентриран, добре балансиран набор от микроелементи в количества и съотношения, приспособени към изискванията на царевица със специален акцент върху бор (B) и цинка (Zn). Торът съдържа също магнезий (MgO) и азот (N), които подобряват усвояването и асимилацията на микроелементите.

Микроелементите в PLONVIT® ЦАРЕВИЦА са хелатирани и следователно напълно усвоими от растенията. PLONVIT ЦАРЕВИЦА също е обогатен с INT TECHNOLOGY (Иновативен Пренос На Хранителни Вещества).

INT TECHNOLOGY увеличава наличността на хранителни вещества и има биостимулиращ ефект, като по този начин ефективно подхранва културите и влияе положително върху добива и развитието им. Тя е формулирана, за да увеличи ефикасността на торовете, стимулантите и активаторите. INT TECHNOLOGY увеличава скоростта и ефективността на поемане, транспортиране и усвояване на хранителните съставки и стимулиращите вещества в растенията.

Благодарение на INT TECHNOLOGY растенията „разпознават” хранителните съставки и стимулиращите вещества, като продукти на собствения си метаболизъм, което прави транспортирането им лесно и ефективно.

ПРЕДИМСТВА НА INT TECHNOLOGY И ПОЛЗИ ЗА ЗЕМЕДЕЛЕЦА:

  • Бързо усвояване и транспортиране на хранителни съставки или стимулиращи вещества от растенията;
  • По-добро използване от растенията на стимулиращите вещества – стимулиращо действие за количеството и качеството на добива;
  • По-малки загуби на добива при стресовите условия;
  • Значително намаляване на риска от измиване на агрохимикалите от дъжда.

Чрез INT TECHNOLOGY, трансферът на хранителни вещества от листата чрез флоема е подобрен. Тъй като растението разпознава INT формулата като естествен продукт на фотосинтезата, двупосочното движение на хранителни вещества е по-ефективно.

ПРЕДИМСТВА НА ТЕЧНИТЕ ТОРОВЕ С МИКРОЕЛЕМЕНТИ PLONVIT ЦАРЕВИЦА:

  • Високо съдържание на хранителни вещества (над 20% от обема), което гарантира ефективност дори при ниски дози на прилагане;
  • Бърз ефект след прилагането благодарение на INT TECHNOLOGY;
  • Съвместимост с повечето често използвани агрохимикали;
  • Изгодно съотношение на инвестицията и ползите.

СЪСТАВ:

Състав%гр/л
Общ азот (N)19,5195
Магнезиев оксид (MgO)2,626
Бор (B)0,525,2
Мед (Cu)0,787,8
Желязо (Fe)0,919,1
Манган (Mn)0,919,1
Молибден (Mo)0,00650,065
Цинк (Zn)1,4314,3
Сяра (SO₃)5,4654,6

ПРИЛОЖЕНИЕ:

КултураДозаФаза на приложение
Царевица200-300 мл/дкаБрой пръскания: 3
От развитието на листата до началото на
образуването на свилата

За повече информация, относно PLONVIT® ЦАРЕВИЦА, може да потърсите нашите търговски представители.

This site is registered on wpml.org as a development site.