Вашият успех
е наша цел

Новини

Линия течни торове PLONVIT® – основа на подхранването с микроелементи. Епизод 1: PLONVIT® ЖИТНИ

Линията от специализирани течни торове за земеделски култури PLONVIT® вече няколко години подред доказва ефективността си при подхранването с микроелементи. За това свидетелстват множеството доволни клиенти, чиито добиви се повишават, заради употребата на тази линия продукти. Ако можем да си позволим за момент да оставим професионалния тон на страна, бихме казали: Е много са добри!!!

Торовете PLONVIT® съдържат концентриран, добре балансиран състав от микроелементите, в количествата и съотношенията, съответстващи на хранителните изисквания на отделните култури. Съдържащите се микроелементи в торовете са хелатирани от EDTA, благодарение на което са лесно усвоими от растенията. PLONVIT® съдържа също магнезий и азот, които подобряват усвояването и асимилацията на хранителните вещества.

Торовете PLONVIT® се характеризират с отлична разтворимост и съвместимост, както с други торове, така и с препарати за растителна защита и следователно са в основата на листното подхранване на всички обработваеми култури.

Днес ще погледнем отблизо PLONVIT® ЖИТНИ, подходящ, както името му индикира, за употреба при житни култури.

PLONVIT® ЖИТНИ съдържа концентриран и балансиран набор от микроелементи, със специален акцент върху мед, манган и цинк, към които житните култури са много чувствителни.

Съдържа също магнезий и азот, които подобряват усвояването и асимилацията на микроелементите. Благодарение на INT TECHNOLOGY (Innovative Nutrient Transfer) използваните хранителни вещества се усвояват бързо от растението и ефективно се пренасят до тъканите.

INT TECHNOLOGY  увеличава наличността на хранителни вещества и има биостимулиращ ефект, като по този начин ефективно подхранва културите и влияе положително върху добива и развитието им. Тя е формулирана, за да увеличи ефикасността на торовете, стимулантите и активаторите. INT TECHNOLOGY увеличава скоростта и ефективността на поемане, транспортиране и усвояване на хранителните съставки и стимулиращите вещества в растенията.

Благодарение на INT TECHNOLOGY растенията „разпознават” хранителните съставки и стимулиращите вещества, като продукти на собствения си метаболизъм, което прави транспортирането им лесно и ефективно.

ПРЕДИМСТВА НА INT TECHNOLOGY И ПОЛЗИ ЗА ЗЕМЕДЕЛЕЦА:

  • Бързо усвояване и транспортиране на хранителни съставки или стимулиращи вещества от растенията;
  • По-добро използване от растенията на стимулиращите вещества – стимулиращо действие за количеството и качеството на добива;
  • По-малки загуби на добива при стресовите условия;
  • Значително намаляване на риска от измиване на агрохимикалите от дъжда.

Чрез INT TECHNOLOGY, трансферът на хранителни вещества от листата чрез флоема е подобрен. Тъй като растението разпознава INT формулата като естествен продукт на фотосинтезата, двупосочното движение на хранителни вещества е по-ефективно.

СЪСТАВ:

МакроелементиW/V%г/л
Азот (N)15195 г/л
Магнезий (MgO)2,026 г/л
МикроелементиW/V%г/л
Бор (B)0,0140,18 г/л
Мед (Cu)0,911,7 г/л
Желязо (Fe)0,810,4 г/л
Манган (Mn)1,114,3 г/л
Молибден (Mo)0,0050,065 г/л
Цинк (Zn)1,013 г/л

ПРИЛОЖЕНИЕ:

КултураДозаФаза на прилагане
Пшеница, тритикале, ечемик
(фуражен и пивоварен)
100-200
мл/дка
Брой пръскания: 2-4
От развитието на листата
до ранната млечна зрялост на зърната.
Ръж, овес100-200
мл/дка
Брой пръскания: 2-3
От развитието на листата
до ранната млечна зрялост на зърната.
Семенни, треви100-200
мл/дка
Брой пръскания: 2-3
От развитието на листата до началото
на удължаването на стъблото.

За повече информация, относно PLONVIT® ЖИТНИ, може да потърсите нашите търговски представители.

This site is registered on wpml.org as a development site.