Вашият успех
е наша цел

Новини

ТЕЧНИТЕ ТОРОВЕ – ПОГЛЕД ОТБЛИЗО ЕПИЗОД 7: СУПЕР ИМУНИТЕТ ЗА ПО-ДОБЪР ДОБИВ

OPTYSIL е препарат на INTERMAG със силни антистресови свойства, предназначен за всички земеделски и градинарски култури. Прилага се с цел активиране естествени имунни системи на растенията и стимулира тяхно развитие и растеж.

OPTYSIL съдържа лесно усвоим от растенията силиций и поради това, стимулира жизнени процеси в тях. OPTYSIL системно индуцира действието на защитните механизми, стимулира растението да произвежда по-силени клетъчните стени и регулира процеса на изтегляне на макро- и микроелементи.

Механизмът на действие:

  • Намаляване на транспирацията по време на суша

Силицият, съдържащат се в клетъчните стени, образува бариера, която помага да се задържа вода от растенията по време на суша. Ограничаването на изтичане на електролити намалява загубите на добив, причинени от недостиг на вода.

Освен това, OPTYSIL увеличава толерантността на растенията към ниска температура и  подобрява устойчивостта на механични повреди.

  • Засилване на естествената устойчивост към гъбични патогени и вредители

Силицият в растения образува естествена механична бариера срещу гъбични патогени, която значително повишава устойчивостта на растенията към болести и вредители. Като резултат загубите на добив, причинени от патогени, са много по-малки.

  • Стимулиране на усвояването на фосфор от почвата

Силицият, съдържащ се в растенията, стимулира усвояването на фосфор от почвата и по този начин допринася за развитието на кореновата система. Този механизъм е много важен в началните фази на развитие на растенията.

Сред предимствата на продукта са:

  • Повишен добив поради намаляване на загубите, причинени от биотични и абиотични натоварвания;
  • Подобрени параметри на качеството на добива;
  • Увеличен срок на годност на реколтата;
  • Отлични свойства за смесване с други агрохимикали (поради неутрално pH);
  • Ниска цена на приложение на декар – дори една доза показва отлична ефективност (броят на приложенията зависи от нуждите на реколтата).

АКТИВНИ КОМПОНЕНТИ:

Силициев диоксид SiO 200 гр/л
Желязо (Fe) 24 гр./л

OPTYSIL e предназначен за използване в земеделието, зеленчукопроизводството, овощарството и лозарството. Най-общият метод на приложение е листно подхранване, но може да се използва и във фертигация.

При листно подхранване:

Култура Доза   Фаза на третиране
Земеделски култури 50 мл/дка Брой пръскания: 2-5 От развитието на листата до появата на съцветия или развитието на плодовете.
Градинарски култури 50 мл/дка Брой пръскания: 2-6 От развитието на листата до ранната млечна зрялост на зърната.
Лозя 50 мл/дка Брой пръскания: 4-6 От развитието на листата до началото на узряването.
Зеленчуци 50 мл/дка Брой пръскания: 2-6 От развитието на листата до развитието на подходящи за прибиране вегетативни части на растенията.

При фертигация:

Препоръчва се разтвор 50–270 мл препарат OPTYSIL в 1000 л подхранващата течност готова за използване. Да се използва в отделен цикъл на фертигация или след проверка на възможността за смесване с хранителен разтвор (оценка на стабилността на хранителния разтвор). При почвено приложение да се използва на всеки 3.–5. цикъл на фертигация.

При поливане:

Да се полива 3–6 пъти по време на вегетация, разтвор на препарат с концентрация 0,1% (100 мл препарат OPTYSIL във 100 литра вода).

За повече информация, относно OPTYSIL, може да потърсите нашите търговски представители.

This site is registered on wpml.org as a development site.