Вашият успех
е наша цел

Новини

АСМ отблизо. Епизод 7: Моника Василева – търговски представител за регион Плевен.

Днес се насочваме към регион Плевен, за да ви запознаем с Моника Василева – търговски представител за региона. За Моника може да кажем, че ако тя на времето беше на борда на Титаник, айсбергът щеше да се е разтопил от позитивното й излъчване, доста преди да се стигне до сблъсък.

Родена е преди 28 години в гр. Долни Дъбник. В Аграрен университет гр. Пловдив завършва степен бакалавър „Агрономство, а впоследствие й магистър „Растителна защита“.

Преди да се присъедини към екипа ни в началото на 2020 г., Моника 6 години трупа опит и стаж в сферата на търговията с торове и ПРЗ.

А ние, от своя страна, не чакахме много, преди да й поверим обслужването на над 80 клиента от региона, обработващи между 200 и 50 000 декара.

Но стига сме говорили за нея, а нека я оставим да говори сама за себе си, защото тя е човек, който има какво да каже!

Кога осъзна, че земеделието е истинската ти страст?

Моника: Всъщност не мога да кажа, че има конкретен момент, в който изведнъж съм осъзнала, че земеделието е моята страст. Аз съм пораснала близо до земята – от дете родителите ми ме включваха в грижата за малкото ни семейно стопанство. Земеделието винаги е било напълно естествена част от живота ми. Преди да тръгна на училище, вече можех безпогрешно да разпознавам коя диня е узряла и знаех кой сорт домати е най-подходящ за консервиране 😊 И така, за никой от близките ми не беше изненада, когато избрах агрономическа специалност за средното си образование. Продължих с бакалавърска и магистърска степен по агрономия. Накратко, аз съм от онези щастливи хора, които са успели да превърнат хобито и страстта си в работа.      

Какво те мотивира всеки ден в работно отношение?

Моника: След всичко, което ви разказах до тук, вече вероятно сте разбрали, че нямам нужда от някаква външна мотивация, за да правя каквото и да било, свързано със земеделие 😊 Но, ако все пак трябва да определя едно нещо, което ме мотивира, то това е възможността да помагам на фермерите – със своевременни професионални съвети, които да решават техните ежедневни или неочаквано възникнали проблеми, както и с по-дългосрочни препоръки, които да им помогнат да повишават качеството и количеството на тяхната продукция. Благодарността и уважението им, когато съм успяла да им помогна да се справят с някакъв проблем, са изключително вдъхновяващи и мотивиращи. 

Пред какви предизвикателства те поставя най-често работата?

Моника: „Ако не дойде до два часа, не ми го карай изобщо!“ е реплика, която всеки от нас е чувал многократно 😊 Едно от основните предизвикателства в нашата работа е, че времевите периоди за извършването на някаква дейност са много кратки и не винаги могат да бъдат точно планирани. Но освен че са кратки, тези периоди са и едни и същи за всички фермери, т.е. всичко трябва да бъде доставено едновременно на много на брой различни места. Това понякога създава леко напрежение, но до момента с общи усилия – на търговския и на логистичния екип, винаги сме успявали да се справим блестящо (за което искам да благодаря на всички колеги)!

Коя е любимата ти култура и защо?

Моника:Любимата ми култура е изключително популярна и тривиална – слънчоглед. Но причината да я харесвам не е толкова популярна и тривиална 😊 Тя се крие отново в ранните ми детски години. Тогава имах две много любими места, които свързвах с най-чакания период от годината за всяко дете – лятната ваканция. Това бяха едно поле с макове, което се намираше в близост до къщата ни, и друго близко поле – със слънчоглед. Маковете се появяваха и изчезваха бързо, но слънчогледът се задържаше значително по-дълго. Обожавах да се разхождам около това поле и да гледам слънчогледите. Бях пленена от красотата на тези големи слънчеви „цветя“, които някак се превърнаха в символ на безгрижното ми детство. Впоследствие разбрах, че освен красиви, те са и много важни за изхранването на хората по целия свят и това всъщност е по-честата причина да бъдат отглеждани 😊 Днес, въпреки че вече съм пораснала, когато се срещам с клиенти, които отглеждат слънчоглед, винаги намирам повод да остана край техните полета няколко минутки повече 😊. 

Какво би казала на клиентите си, ако можеш да се обърнеш групово към тях?

Моника: Преди всичко бих им благодарила за доверието и отношението! После бих им пожелала плодородна година! И, разбира се, здраве – на тях и на близките им.

Моля, покажи ни, как изглежда един твой ден.

Съгласяваме се с Моника и й пожелаваме да продълава да топи айсберги!

This site is registered on wpml.org as a development site.