Вашият успех
е наша цел

Новини

АСМ отблизо. Епизод 4: Мария Кирякова – търговски представител за регион Хасково.

Днес на фокус е Мария Кирякова – търговски представител за регион Хасково. Макар да е част от екипа ни от само 6 месеца, Мария показва опит и умения, които бързо я превърнаха в успешен търговец!

Родом е от Хасково, като бакалавърската си степен получава от Аграрен университет гр. Пловдив, специалност Лозаро-градинараство. (Тук бихме желали да вмъкнем, че очакваме от Мария да докаже натрупаните теоритични и практически умения в тази специалност, предоставяйки за дегустация в офиса ни домашни продукти от отглеждани от нея лозя. Без значение е, дали цветът на тези продукти е бял, или червен!). Впоследствие, получава магистърска степен, специалност Растителна защита в същия университет! Кариерата си започва с позиция агроном в „Института по зеленчукови култури“ гр. Пловдив. Уменията си в търговията придобива в голяма дистрибуторска компания, където 3 години работи, като търговски представител. Като човек с практически опит, както в агрономството, така и в търговията Мария заслужава доверието, което й гласуваме, възлагайки й обслужването на над 120 клиенти, обработващи от 300 до 25 000 декара.

Въпреки натовареността на активния сезон, Мария отдели време да поговори с нас. Ето какво имаше да каже тя!

Здравей, Мария! За нас винаги е повод за радост, когато към екипа ни се присъединяват завършени професионалисти, като теб. Кога разбра, сама за себе си, че земеделието е твоето призвание? 

Мария: Когато започнах да уча в Аграрния университет. С всяка нова дисциплина, която изучавах ми ставаше все по-интересно и знаех, че това е професията, която искам да работя. Не мога да си представя да работя в офис. Харесва ми динамиката и работата по полетата. 

Къде намираш мотивация всеки ден? 

Мария: Това, че доставяш не само продукт на клиента, а виждаш, как едно семенце пониква, развива се, грижиш се за него, като предоставяш правилни решения и продукти на клиента. Когато си харесваш работата и я работиш с желание, откриваш мотивация във всичко. 

За опитен професионалист, като теб, предизвикателствата в работно отношение, предполагаме, не са много, но ако все пак трябва да посочиш такива, какви биха били те? 

Мария: Да правя 3 неща едновременно – шофиране, пускане на заявка и говорене по телефона😀. Самото земеделие е предизвикателство. Трябва да може да реагираш бързо и адекватно във всяка една ситуация. 

Коя е любимата ти култура? 

Мария: Пшеница. За мен тя е най-капризната култура, която поднася постоянно изненади от момента на сеитба до жътва. Наблюдаваш я постоянно, за да може да я предпазиш от болести, неприятели, дори от климатични аномалии. Имахме такъв пример тази година, като в рамките на 24 часа от хубава зелена пшеница, стана кафява след – 16 градуса. 

Имаш възможност да се обърнеш към клиентите си. Какво би искала да им кажеш? 

Мария: Малко са хората, които разбират, какво е да обичаш земята и всички рискове, които носи. Но в лицето на екипа ни, винаги може да разчитате на разбиране и съдействие, защото Вашият успех е наша цел! 

В момента е този период от годината, в който си най-заета, както се вижда и от снимките на работния ти ден. Коментирай, моля те, какво виждаме на тях.

Благодарим на Мария за отделеното време и й пожелаваме успех!

This site is registered on wpml.org as a development site.