Вашият успех
е наша цел

Новини

Kelpak 24201 – Течен тор и биостимулатор с екстракт от морски водорасли Ecklonia maxima

Започваме новата седмица с течния органичен тор с биологично активно вещество Kelpak 24201 от Kelp Products International (PTY) LTD .

Tова, което прави Kelpak 24201 толкова интересен и ефикасен продукт, не e наличието в него на азот, фосфор и калий, a eкстрактът от морски водорасли Ecklonia maxima.

Разпространени край бреговете на Южна Африка, тези водорасли съдържат растителните хормони ауксини и цитокинини в уникално съотношения 150:1! Когато целта е ускорен растеж и развитие на кореновата система, това съотношение е перфектната стойност за постигането й! Ecklonia maxima се отглеждат в естествени условия, а чистотата им е гарантирана от уникалната технология на извличане на клетъчния сок, която изключва използването на химични вещества, загряване или замръзване. Това гарантира, че растителните хормони, съдържащи се във водораслите остават в активна форма.

Цитокинините се съдържат в растящите коренови връхчета, ксилемния сок, зреещите плодове и покълващите семена. Те стимулират клетъчното делене, синтеза на нуклеинови киселини и на белтъци, ускоряват удължаването на клетките и органогенезата, залагането и развитието на генеративните органи, прекъcват покоя, стимулират развитието на грудковите бактерии, позеленяването на листата и развитието на ултраструктурата на хлоропластите, забавят стареенето на листата.

Добре развитата коренова система и увеличения брой на връхчетата са предпоставка за увеличаване на приема на влага и хранителни вещества от почвата, а от там и на повишаване на добивите. Добре развитата коренова система  увеличава също и устойчивостта на растенията към стресови ситуации, като измръзване, суша, преовлажняване, недостатъчно хранителни вещества или засоленост на почвата, нематоди и болести, причинени от почвени патогени.

Ауксините са съединения, които се синтезират в почти всички тъкани, но предимно в нарастващите листа, цветове, плодове и семена. В ниски концентрации, тези вещества стимулират растежа и инициират деленето на клетките, както и диференцирането на ксилема и флоема, регулират растежa, ускоряват коренообразуването, контролират нарастването на плодовете и притока на хранителни вещества към активно растящите органи на растенията. Ауксините поддържат растежа на връхната пъпка и потискат развитието на страничните пъпки, забавят опадането на листата.

Тук, бихме желали да направим едно разяснение. Твърде вероятно е и преди да сте срещали този продукт, само под името Kelpak. Тогава защо в момента говорим за Kelpak 24201? Какво отличава двата продукта? Разликата е в технологията на приготвяне! Kelpak 24201 е нов, пречистен продукт, без изкуствени оцветители. Подходящ е за БИО земеделието и е сертифициран от ECOCERT и Kiwa BCS Öko-Garantie GmbH.

Сред предимствата на продукта са:

  • Стимулира растежа и развитието на кореновата система и растението става по-силно и здраво;
  • Растенията стават по-устойчив на студ, засушаване и преовлажняване;
  • Подобрява кълняемостта, ранното вкореняване и поникване;
  • Ефекта продължава до жътвата – увеличава се добива, повишава се протеиновото съдържание;
  • Много добра съвместимост с други агрохимикали;
  • Подобрява презимуването на зимните житни култури;
  • При пшеницата стъблото става по-здраво, без да става по-късо;
  • Повишава устойчивостта към различни заболявания;
  • Увеличава добива и качеството на зърното;
  • Подходящ за употреба при всички култури.

АКТИВНИ КОМПОНЕНТИ:

Екстракт от водорасли Ecklonia maxima 32%
Азот (N) 0,05%
Фосфор (P) 0,02%
Калий (K) 0,5%
Ауксини 11 мг/л
Цитокинини 0,03 мг/л

*(pH – 4,0-4,6)

ПРИЛОЖЕНИЕ:

КултураДозаФаза на третиране
Рапица0,2 л/дкаПо желание първото пръскане да се направи на есен преди зимните студове да спрат  вегетацията BBCH13-14. През пролетта при възобновяване на вегетацията на културата BBCH 28-30.
Моркови0,2 л/дкаПървото пръскане при 3-4 листа, а след това се повтаря след 14 дни.
Пшеница, Ечемик, Тритикале0,2 л/дкаОт фаза 4 листа до фазата на братене.
Краставици1:100 разграждане
0,2-0,3 л/дка
Първо пръскане се извършва в етапа 2-4 листа, а след това два пъти на всеки 14 дни.
Картофи1:300/500 разграждане
0,240 л/дка
Клубените се накисват в продължение на 5 минути преди засаждане в разтвор с концентрация от 0.3%, или пръскане по време на засаждане при концентрация от 0.5%. След пълно поникване растенията се третират листно в доза от 0,240 л/дка и се повтаря след 14-28 дни в доза от 0,200 л/дка.
Захарно цвекло0,3-0,4 л/дкаВъв фазата на 3-4 чифта листа.
Зеле1:100 разграждане
0,2-0,3 л/дка
Накисване или поливане на разсад с  разтвор на 1%. Листно пръскане 14 дни след засаждането и два пъти на всеки 14-21 дни.
Царевица0,2-0,3 л/дкаПръскане при стадий 3-5 лист.
Лук0,3-0,4 л/дкаПърво пръскането извършва в стадий 3-4 лист и се удвоява след 14 дни.
Домати,
Пипер

1:100 разграждане
0,2-0,3 л/дка

Накисване или поливане на разсад разтвор на 1%. Листно пръскане 14 дни след засаждането и два пъти на всеки 14 дни (0.5% отглеждане в оранжерии).

ПРИ ТРЕТИРАНЕ НА СЕМЕНА:

Култура Доза
Пшеница, Ечемик, Тритикале (семе) 200 – 300 мл/100 кг. семе
Царевица (семе) 300 – 500 мл/100 кг. семе
Слънчоглед (семе) 300 – 500 мл/100 кг. семе
Соя (семе) 200 мл/100 кг. семе

За повече информация, относно Kelpak 24201, може да потърсите нашите търговски представители.

This site is registered on wpml.org as a development site.