АСМ отблизо. Епизод 12: Жени Митева – търговски предстсавител за регион Стара Загора.

08.06.2021

След кратка пауза, продължаваме поредицата, в която ви запознаваме с хората, които чрез работата си носят успех на българския фермер.

Днес се насочваме към регион Стара Загора, за да ви запознаем с една от търговските ни представителки за региона – Жени Митева.

Историята на Жени може да ви се стори позната, ако сте чели предходните срещи с екипа ни – дете на земеделски производител, което от ранна възраст по естествен начин, чрез предадените й семейни ценности е обикнала земеделието и впоследствие то е станало нейно призвание. Тази повтаряща се тема всъщност не е случайност, тъй като ние вярваме в това, че един успешен търговски представител, преди всичко трябва да обича земеделието. Останалото се учи.

Жени е родена в град Русе преди 34 години, а бакалавърската си степен в специалност Агрономство получава в Тракийски Университет в гр. Стара Загора. Въпреки че първата й работа по специалността е при нас, през последните почти 3 години тя се доказа, както като агроном, така и като търговец. Към момента, Жени работи с над 70 клиента, които обработват между 200 и 20 000 декара.

Но нека да оставим Жени сама да ни разкаже за себе си.

Здравей, Жени! Ние, които те познаваме, знаем от къде си започнала пътя си в земеделието, но за останалите, моля, разкажи, с какво те спечели то.

Жени: Със земеделието за първи път се сблъсках на 11 годишна възраст. Баща ми се занимава с полско зеленчукопроизводство. От дете съм на полето. Отглеждали сме корнишони и домати, а от 12 години активно пъпеши и дини. Освен тези култури, баща ми отглежда пшеница и слънчоглед. От години семейството ми се препитава от земеделието и съм научена да се трудя и да бъда дисциплинирана.

Енергията, с която работиш е постижима само с високи нива на мотивация. Какво мотивира теб?

Жени: Първо, че работя с големи професионалисти, каквито са колегите ми. Второ, че клиентите ми са невероятни хора и няма нищо по-хубаво от това вечер, прибирайки се у дома да знам, че днес съм била полезна и съм свършила добра работа. Трето – динамиката на работата…никога не е скучно и почти винаги тръгвам с един план за деня и той се променя на 50%, и ден с ден не си приличат 😃. 

С какви предизвикателства най-често те сблъсква работата?

Жени: Времето никога не стига! Трябва да си бърз и винаги изниква нещо непредвидено и спешно, което трябва да се свърши във възможно най-кратък срок.

През годините си участвала в отглеждането на редица разнообразни култури, както семейно, така и като част от екипа ни. Има ли, обаче, такава, която за теб е по-любима от останалите?

Жени: Рапицата, защото е интензивна култура и се използва доста голямо разнообразие на продукти за растителна защита при отглеждането й. А и да не забравяме красотата й цъфнала напролет.

В заключение, какво би казала на клиентите си?

Жени: Бих искала да им благодаря за доверието и това, че са избрали АСМ, като партньор в работата и вървим рамо до рамо. Пожелавам им да бъдат преди всичко здрави, все така амбициозни и трудолюбиви. За мен е чест, че ги познавам и имам възможността да работя с тях, и да им бъда полезна. Нека знаят, че в лицето на АСМ имат надежден и отговорен партньор.

Ето как изглежда частица от работния ден на Жени:

Намирам подобни „малки“ красоти всеки ден!

Благодарим на Жени и й пожелаваме още успехи!

© Copyright 2019 ACM MONTANA