Вашият успех
е наша цел

Новини

АСМ отблизо. Епизод 10: Илияна Даскалова – търговски представител за регион София

Казват, че най-добрите неща идват в малки опаковки. Не знаем, дали това важи за всичко, все пак предлагаме някои от най-добрите продукти на пазара и в големи опаковки, но в едно отношение, това твърдение със сигурност е вярно. Става въпрос за търговската ни представителка за регион София – Илияна Даскалова. Нека фактът, че Илияна е способна да се скрие зад две, поставени една върху друга туби СУВЕРЕН® ОД не ви заблуждава, защото със знанията и уменията си тя е способна да преобръща планини! Към това искаме да добавим, че разбира и от футбол!

Родена е в гр. Русе, преди, по-нейни думи, двадесет и пет + пет години, но винаги й искат лична карта на входа на дискотеките. Бакалавърската и магистърската си степени получава в Лесотехнически университет, гр. София, специалности, съответно Агрономство – Полевъдство и Растителна защита. При нас е вече близо пет години, за което време списъкът с клиентите й е нараснал до над 120, обработващи между 50 декара и 20 000 декара.

Здравей, Илияна и извинявай, че поради техническа грешка, вече две години в каталога ни те отбелязваме, като Иляна. Знаем, че твоята афера със земеделието се различава от тази на други колеги, за които писахме преди за теб. Би ли ни разказала?

Илияна: За съжаление, не съм израснала в семейство на земеделци и първата ми среща изобщо със света на земеделието беше в университета. Интересното е, че баща ми беше този, който ме подтикна да запиша агрономство, като ми каза, че един ден ще му бъда много благодарна. Така и стана. Когато започнах да уча ми беше много трудна материята, но и в същото време ми беше много интересно и вълнуващо да се запознавам с нови и нови предмети свързани с културите, даващи храната ни.

Хора, като теб мотивират всички нас, но какво мотивира теб самата?

Илияна: Всеки един ден за нас е ново предизвикателство. Както аз, така и всички колеги, обичаме да бъдем полезни и да помагаме на своите клиенти, и когато те имат нужда от нас, ние да бъдем насреща. Следващото нещо, но не и по важност, е екипа. Ние не сме просто колеги, ние сме едно голямо семейство. Да знаеш, че винаги имаш някого зад гърба си, е безценно.

Пред какви предизвикателства те поставя най-често работата?

Илияна: Работата в софийския район е изключителна интензивна и динамична, тъй като работим с повече на брой клиенти. Предизвикателството пред мен е да успявам, да обърна внимание на всеки един от тях, защото всички са ми изключително важни.

Коя е любимата ти култура?

Илияна: Моята любима култура е слънчогледа. Спомням си първата година, в която започнах работа в АСМ. Мой клиент беше засял слънчогледа си и го беше запечатал, но веднага след това се изсипал много дъжд. Слънчогледът поникна след известно време, но явно беше доста засегнат от запечатката. С клиента ми много се чудехме, дали ще успее да се възстанови и дали си заслужават допълнителните разходи, които ще бъдат вложени. В крайна сметка, решихме да пробваме, да го спасим. И след около две седмици започна да се вижда разликата. Всяка седмица ходихме на това поле, за да видим развитието на слънчогледа и наистина усилията, които положиха дадоха резултат. По време на жътвата, добивът наистина надмина очакванията ни. От тогава се възхищавам на тази култура и изпитвам голям респект към нея.

Какво би казал на клиентите си, ако можеше да се обърнеш групово към тях?

Илияна: Скъпи приятели, знам, че годината е изключително трудна за вас, но съм убедена, че с общи усилия ще успеем да преминем през тези предизвикателства. Пожелавам ви да бъдете здрави, все така упорити и трудолюбиви.

Знаем, че понятието „скучен работен ден“ не ти е познато. Ето доказателствата:

Благодарим на Илияна и й пожелаваме да продължава да преобръща планини със знания, умения, чар и чувство за хумор!

This site is registered on wpml.org as a development site.