Вашият успех
е наша цел

Новини

Житни Дуо – специално селектиран хербициден пакет продукти в оптимални дози за надежден резултат.

Казват, че опитът е резултат от теоретични познания и практика, умножени по време. В нашия случай, възможността ни да практикуваме теоретичните си познания, чрез постоянни опити и тестове на всевъзможни продукти върху площите на дъщерното ни дружество – Златия Агро ЕООД е начин да се уверяваме сами в качеството и ефектът им. Признаваме си, тези тестове не винаги са успешни и понякога даден продукт не показва резултатите, които се очакват от него и, съответно, той никога не достига до портфолиото ни.

Има случаи, обаче, в които продукт, или комбинация от продукти, показват толкова положителен резултат, че чак ни се приисква да споделим с вас впечатленията си!

Такъв е случаят и с ЖИТНИ ДУО – новото ни пакетно предложение за контрол на самосевка слънчоглед, самосевка рапица, лайка, лепка, подрумче, коприва, синап, здравец, както и непрерастнал бял трън.

ЖИТНИ ДУО включва хербицидите Флайър СК /флорасулам – 50 гр/л/ и Експерт ВГ /трибенурон метил – 750 г/кг/, чиито ефект се подпомага от прилепителя Faster.

Но нека отделим време, за да погледнем индивидуално всеки от продуктите в пакета, за да разберем, какво ги прави толкова ефективни.

Флайър СК е хербицид за приложение след поникване при зимни и пролетни зърнено – житни култури за контрол на едногодишни широколистни плевели. Той съдържа флорасулам /50 гр/л/ – селективен триазолопиримидин хербицид за приложение след поникване на културата и действа чрез инхибиране на ацетолактат синтаза (ALS) в растенията.

КултураЗа борба срещуДозаФаза на прилагане
зимни зърнено – житни култури (пшеница, ечемик, ръж, тритикале, овес, спелта)едногодишни широколистни плевели15 мл /дкаОт фенофаза „три листа разтворени“ до „край на братенето“ (BBCH 13-39). След поникване, в ранна фаза от развитието на плевелите.
пролетни зърнено – житни култури (пшеница, ечемик, ръж, тритикале, овес, спелта)едногодишни широколистни плевели10 мл /дкаОт фенофаза „три листа разтворени“ до „край на братенето“ (BBCH 13-39). След поникване, в ранна фаза от развитието на плевелите.


Експерт ВГ е селективен, системен хербицид, базиран на трибенурон- метил /750 гр/кг/., за борба с широколистни плевели при пшеница, ечемик и овес. Активното вещество се абсорбира чрез листата и корените и бързо се пренася в цялото растение. Той действа чрез инхибиране на клетъчното делене в растителните тъкани на растението. Ефектите от хербицида са видими няколко дни след приложение и погиването на плевелите настъпва след 2-3 седмици.

КултуриЗа контрол наДозаФаза на прилагане
Пшеницаедногодишни широколистни плевели1.5 – 2
г/дка
Внася се във фаза BBCH 13-29 (трети лист-край на братене)
Брой мин/макс приложения – 1
Вода л/дка мин/макс – 35-70 мл/дка
Ечемикедногодишни широколистни плевели1.5 – 2
г/дка
Внася се във фаза BBCH 13-29 (трети лист-край на братене)
Брой мин/макс приложения – 1
Вода л/дка мин/макс – 35-70 мл/дка
Овеседногодишни широколистни плевели1.5 – 2
г/дка
Внася се във фаза BBCH 13-29 (трети лист-край на братене)
Брой мин/макс приложения – 1
Вода л/дка мин/макс – 35-70 мл/дка


FASTER е прилепител, който подобрява свойстватa на разтворите използвани за извънкореновото подхранване и защита на растенията – улеснява правилното извършване на агротехническите процедури. Подпомага усвояването на хранителните вещества от листни торове и увеличава ефективността на биологично активните вещества, съдържащи се в продуктите за растителна защита. Подобрява ефективността на използваните агрохимикали.
FASTER се препоръчва за комбинирано приложение с много агрохимикали (например фунгициди, инсектициди, регулатори на растежа, торове, биостимулатори), особено тези, които предизвикват разпенване на течността. Има свойства против пенообразуване, които намаляват количеството пяна в резервоара.

Съдържание: Диетиленгликол – 75-85% на литър

КултуриДействиеКонцентрацияОбем на разтвора
Приложим при
широк спектър
от култури
Улеснява правилното
нанасяне, покриване и
задържане на слоя работен
разтвор върху повърхността
на растенията
0,05 – 0,15%50 -150 мл в 100 л разтвор

Извършените от агрономите ни опити, показват, че най-добрите резултати са постижими, когато продуктите от пакет ЖИТНИ ДУО се прилагат в следните дози:

Флайър СК – с доза 12,5 мл/дка;

Експерт ВГ – с доза 2 гр/дка;

Фастър – с доза 25 мл/дка.

Предимства на пакета ЖИТНИ ДУО:

  • Безкомпромисен ефект;
  • Цена без аналог;
  • Широк прозорец на приложение – до флагов лист;
  • Най-меката комбинация на пазара.

За повече информация, относно ЖИТНИ ДУО, може да потърсите нашите търговски представители.

This site is registered on wpml.org as a development site.