Вашият успех
е наша цел

Новини

АСМ отблизо. Епизод 18: Борислав Шекерджийски – Търговски представител за региони Кюстендил и Благоевград

В този следпразничен петък, за тези от вас, които не са си взели отпуск днес, имаме интересен материал, за интересен човек! Става въпрос за Борислав Шекерджийски – нашият търговски представител за региони Кюстендил и Благоевград. Борислав не е изцяло нов член на екипа ни, тъй като между 2017 и 2018 година вече беше част от него, а както казват хората, веднъж част от АСМ – винаги част от АСМ (поясняваме, че хората, които казват това сме ние).

Но нека не избързваме, а да започнем отначало! Борислав е родом от гр. Видин, но средното си образование завършва в природо-математическа гимназия в гр. София. Бакалавърска степен придобива в УНСС, специалност Маркетинг, а към момента работи по придобиването на магистърска степен, специалност Растителна защита в Лесотехнически университет.

Търговския си опит придобива в една от най-големите компании в страната, произвеждаща добре позната на част от екипа ни пенлива, кехлибарена течност. След като в продължение на 4 години усъвършенства търговските си умения там, през 2017 г. Борислав се присъединява към екипа на АСМ. След 2 години работа в компанията ни, Борислав получава възможността да продължи образованието си в чужбина. В началото на настоящата година, Борислав се връща у дома, както в прекия, така и в преносния смисъл на думата и поема отговорността да обслужва клиентите на АСМ в региони Кюстендил и Благоевград. Към момента, той работи с 60 клиента, които обработват между 50 и 15 000 дка.

Тук си позволяваме едно отклонение от формулата! Просто не можем да се сдържим и да не споделим с вас, за уникалните обръщения, които Борислав наложи при комуникацията с колежките от логистиката ни! Начало на телефонен разговор, започващо с „Здравей, Азоксистробинче!“, или „Как си днес, Тебуконазолче?“ винаги повдига настроението и е една от по-веселите форми на професионално изкривяване, които сме виждали! Ние, разбира се, трябваше да се намесим, защото сравнението на колежките ни с активни вещества за растителна защита не е най-уместното! За това, наложихме правило – тъй като логистичния ни екип подхранва и подобрява работните показатели на компанията, вече са допустими обръщения само, подобни на „Здравей, Аминокиселиничке“ или „Как си днес, Азотче?“ Но стига толкова по темата Професионални изкривявания, нека видим, как Борислав отговори на въпросите ни.

Здравей, Борислав! Преди всичко, добре дошъл отново в екипа ни! Виждаме, че в образованието и досегашния ни професионален опит, земеделието и търговията се преплитат. Какво, обаче, те накара да избереш именно земеделието, като сфера, в която да прилагаш безспорните ти търговски умения?

Борислав: Земеделието не ми е чуждо, тъй като голяма част от летата си прекарах на село, помагайки на семейството ми в обработката на семейните ниви. Ставайки част от екипа на АСМ през 2017г., в продължение на почти 2 години, придобих незаменим опит в сферата и засилих интереса си към земеделието и в частност растителната защита.

Вече имаш сериозна професионална визитка зад себе си, но въпреки това демонстрираш завидна мотивираност. Как го постигаш?

Борислав: Черпя мотивация от страхотния екип колеги и съм благодарен че имам възможността да съм част от тях. Ежедневните контакти с клиенти, както и динамиката в работата, поддържат личната ми мотивация и желанието ми да научавам повече всеки ден и да се справям с всички предизвикателства.

Като каза предизвикателства, пред какви те поставя най-често професията ти?

Борислав: Всеки ден срещам предизвикателства в работата, в различни аспекти, което е допълнителна мотивация за мен, опитвайки се да се справя с възникналата ситуация по най-добрия начин. Ние, като екип, трябва да се стремим, да предложим най-добрите решения на клиентите си и да успяваме своевременно да реагираме и доставяме продуктите ни. Успявайки да се справим с всяко предизвикателство и разрешавайки всеки казус, като екип, ние знаем че може да разчитаме един на друг и по този начин всичко се случва по-лесно, доставяйки огромно удовлетворение от свършената работа.

Работиш с клиенти, отглеждащи широк набор от култури, има ли, обаче, някоя култура, която е по-специална за теб?

Борислав: Любимата ми култура е царевица, или както я наричаме във Видинския край – „КукурузЪ“. Това, което харесвам в тази култура е интензивността на отглеждане и необходимостта от непрекъснати грижи, които след това се отплащат подобаващо. Неслучайно се нарича „Царицата на културите“, гледайки всяка фаза от развитието й е огромно удоволствие. Царевицата притежава широк спектър на приложение – от хранителна суровина до производство на биогорива и пластмаси.

За финал ти даваме възможността да се обърнеш към клиентите си. Какво би им казал?

Борислав: Скъпи клиенти, колеги и приятели, благодаря ви за гласуваното доверие и знайте, че заедно можем повече. Пожелавам ви успешна година и не забравяйте че ние сме винаги на разположение да предложим правилното решение.

Пожелаваме успех на Борислав!

This site is registered on wpml.org as a development site.