Адюванти и прилепители – гаранция за подобряване на работните разтвори!

28.04.2021

Изборът на правилните препарати за растителна защита или листни торове е от огромно значение, но ако не извлечете максимума от тях, резултатите може да не са задоволителни. Именно поради това, употребата на адюванти, прилепители или подобрители на работните разтвори е съществена, защото гарантира, че всеки вложен от вас лев ще отиде по предназначение!

В това отношение, ние от АСМ ЕООД залагаме на качеството и доказания ефект на серията адюванти, прилепители и подобрители на работните разтвори на партньорите ни от INTERMAG (Полша).

В следващите редове ще ви запознаем с няколко решения, които гарантират, че вложените от вас средства за подхранване и растителна защита няма да бъдат пропиляни!

ADITENS MAX – Адювант

ADITENS MAX е адювант, който подобрява свойствата на разтворите, използвани при третиране и защита на растения, чрез намаляване на повърхностното напрежение и ъгъла на контакт, което осигурява по-добро покритие на пръсканата повърхност и ефективност на обработките. Продуктът увеличава физиологичната активност на използваните агрохимикали и повишава тяхната ефективност. Продуктът съдържа вещества, които улесняват и ускоряват приемането и разпределението на хранителни вещества и/или активни вещества в растението.
ADITENS MAX е особено препоръчителен за комбинирана употреба със селскостопански химикали със системни ефекти, в случаите, когато състоянието на растенията изисква бързо усвояване на компоненти от листни торове или продукти за растителна защита и обработката трябва да се извърши при сурови условията за пръскане (ниска влажност на въздуха, висока или ниска температура на въздуха и др.).

Съдържание:

Анионни и нейоногенни повърхностноактивни вещества (350 гр/л), включително полиоксиетиленови съединения и полиоли

Приложение:

КултураДействиеКонцентрацияОбем на разтвора
Приложим при широк спектър от културиУлеснява правилното
нанасяне, покриване и
задържане на слоя работен разтвор върху
повърхността на растенията
0,05 – 0,1%50 -100 мл в
100 л разтвор

PROAQUA TRIO – Teчен кондиционер за вода за коригиране на твърдостта и рН на водата.

Качеството на водата, използвана за приготвяне на работни разтвори в случай на прилагане на продукти за растителна защита или листно торене, зависи от източника, който се оценява в зависимост от наличието на калциеви, магнезиеви или други соли, както и pH. Използването му при приготвянето на работни разтвори без предварителна корекция създава някои трудности, свързани с образуването на отлагания (утайки). Прекият ефект от използването на вода с неадекватни физико-химични свойства се състои в намаляване на ефективността на продуктите за растителна защита или внесените листни торове.
PROAQUA TRIO е воден разтвор на комплексообразуватели и хелиращи агенти, като включва и агенти, които намаляват повърхностното напрежение. Той неутрализира отрицателните свойства на твърдата вода, намалява стойността на pH и повърхностното напрежение на работните разтвори. Също така подобрява свойствата на многокомпонентните резервоарни смеси, допълнително стабилизира работните разтвори и прави използваните агрохимикали по-ефективни.
Предимствата на използването на PROAQUA TRIO са: свързва солите във вода в органо-минерални съединения, лесно усвоими от растенията, подобрява смесимостта и ефективността на листните торове и продуктите за растителна защита, предотвратява нежелани реакции между водни йони и хранителни вещества в листни торове или активни вещества в продукти за растителна защита.

Съдържание:

Диамониев дихидрогенетилeндиаминтетраацетат 30 – 40 % на литър

Приложение:

КултураДействиеКонцентрацияОбем на разтвора
Приложим при широк
спектър от култури
Неутрализира отрицателните
свойства натвърдата вода
и понижава pH на разтвора
0,1% – 0,2%Вода със средна твърдост –
100 мл в 100 л вода
Вода с висока твърдост – 200 мл в 100 л вода

STRETCH – Прилепител за приложение, както в житни култури, така и в рапица, грах, боб и соя за предотвратяване на разпукването на шушулки.

STRETCH е помощно средство, което укрепва шушулките и ушите в етапа на колективното узряване. Предназначен е за ограничаване на неконтролираното падане на рапични семена и бобови растения, както и за ограничаване на свръхрастежа на житните зърна в ушите.
STRETCH създава тънко, гъвкаво покритие върху повърхността, която се пръска (не се изисква слънчева светлина). Това полупропускливо покритие позволява на водата да се изпари от разпръснатата повърхност на растенията и ограничава проникването на влага навътре.
STRETCH също така е предназначен да предотврати поникването на зърната в ушите при висока влажност, причинена от дъжд или мъгла. Прилага се върху зърнените уши, предотвратява навлизането на влага в ухото и напълно зрели зърна, като по този начин се ограничава активирането на ензими (протеази, липази и други хидролити), които инициират замърсяване.

Съдържание:

Воден разтвор на нискомолекулярен целулозен етер 99,95 % на литър

Приложение:

КултураКонцентрацияДействие
Зимна и пролетна рапица100 мл/дкаОграничава неконтролираното падане на
семената
Боб и грах100 мл/дкаОграничава неконтролираното падане на
семената
Житни култури100 мл/дкаОграничава покълването на житните зърна в
класовете

FASTER – Адювант

FASTER подобрява свойстватa на разтворите използвани за извънкореновото подхранване и защита на растенията – улеснява правилното извършване на агротехническите процедури. Подпомага усвояването на хранителните вещества от листни торове и увеличава ефективността на биологично активните вещества, съдържащи се в продуктите за растителна защита. Подобрява ефективността на използваните агрохимикали.
FASTER се препоръчва за комбинирано приложение с много агрохимикали (например фунгициди, инсектициди, регулатори на растежа, торове, биостимулатори), особено тези, които предизвикват разпенване на течността. Има свойства против пенообразуване, които намаляват количеството пяна в резервоара.

Съдържание: Диетиленгликол – 75-85% на литър

Приложение:

КултураДействиеКонцентрацияОбем на разтвора
Приложим при
широк спектър
от култури
Улеснява правилното
нанасяне, покриване и
задържане на слоя работен
разтвор върху повърхността
на растенията
0,05 – 0,15%50 -150 мл в 100 л разтвор

За повече информация, относно FASTER, STRETCH, PROAQUA TRIO и ADITENS MAX, може да потърсите нашите търговски представители.

© Copyright 2019 ACM MONTANA