Вашият успех
е наша цел

Новини

Адюванти и прилепители – гаранция за подобряване на работните разтвори!

Изборът на правилните препарати за растителна защита или листни торове е от огромно значение, но ако не извлечете максимума от тях, резултатите може да не са задоволителни. Именно поради това, употребата на адюванти, прилепители или подобрители на работните разтвори е съществена, защото гарантира, че всеки вложен от вас лев ще отиде по предназначение!

В това отношение, ние от АСМ ЕООД залагаме на качеството и доказания ефект на серията адюванти, прилепители и подобрители на работните разтвори на партньорите ни от INTERMAG (Полша).

В следващите редове ще ви запознаем с няколко решения, които гарантират, че вложените от вас средства за подхранване и растителна защита няма да бъдат пропиляни!

ADITENS MAX – Адювант

ADITENS MAX е адювант, който подобрява свойствата на разтворите, използвани при третиране и защита на растения, чрез намаляване на повърхностното напрежение и ъгъла на контакт, което осигурява по-добро покритие на пръсканата повърхност и ефективност на обработките. Продуктът увеличава физиологичната активност на използваните агрохимикали и повишава тяхната ефективност. Продуктът съдържа вещества, които улесняват и ускоряват приемането и разпределението на хранителни вещества и/или активни вещества в растението.
ADITENS MAX е особено препоръчителен за комбинирана употреба със селскостопански химикали със системни ефекти, в случаите, когато състоянието на растенията изисква бързо усвояване на компоненти от листни торове или продукти за растителна защита и обработката трябва да се извърши при сурови условията за пръскане (ниска влажност на въздуха, висока или ниска температура на въздуха и др.).

Съдържание:

Анионни и нейоногенни повърхностноактивни вещества (350 гр/л), включително полиоксиетиленови съединения и полиоли

Приложение:

КултураДействиеКонцентрацияОбем на разтвора
Приложим при широк спектър от културиУлеснява правилното
нанасяне, покриване и
задържане на слоя работен разтвор върху
повърхността на растенията
0,05 – 0,1%50 -100 мл в
100 л разтвор

PROAQUA TRIO – Адювант

Качеството на водата, използвана за приготвяне на работни разтвори в случай на прилагане на продукти за растителна защита или листно торене зависи от източника, който се оценява в зависимост от наличието на калциеви, магнезиеви или други соли, както и pH. Използването му при приготвянето на работни разтвори без предварителна корекция създава някои трудности, свързани с образуването на отлагания (утайки).

Прекият ефект от използването на вода с неадекватни физико-химични свойства се състои в намаляване на ефективността на продуктите за растителна защита или внесените листни торове.

Проаква Трио® е воден разтвор на комплексообразуватели и хелиращи агенти, като включва и агенти, които намаляват повърхностното напрежение.
Проаква Трио® неутрализира отрицателните свойства на твърдата вода, намалява стойността на pH и повърхностното напрежение на работните разтвори.
Също така подобрява свойствата на многокомпонентните работни разтвори, допълнително ги стабилизира и прави използваните агрохимикали по-ефективни.

Съдържание:

Дамониев дихидрогенетилендиаминтетраацетат 30-40% на литър

Инструкция за използване:
Да се използват от 100 до 200 мл Проаква Трио® на всеки 100 литра работен разтвор, в концентрация от 0,1 до 0,2% (в зависимост от твърдостта на водата).

FASTER – Адювант

FASTER подобрява свойстватa на разтворите използвани за извънкореновото подхранване и защита на растенията – улеснява правилното извършване на агротехническите процедури. Подпомага усвояването на хранителните вещества от листни торове и увеличава ефективността на биологично активните вещества, съдържащи се в продуктите за растителна защита. Подобрява ефективността на използваните агрохимикали.
FASTER се препоръчва за комбинирано приложение с много агрохимикали (например фунгициди, инсектициди, регулатори на растежа, торове, биостимулатори), особено тези, които предизвикват разпенване на течността. Има свойства против пенообразуване, които намаляват количеството пяна в резервоара.

Съдържание: Диетиленгликол – 75-85% на литър

Приложение:

КултураДействиеКонцентрацияОбем на разтвора
Приложим при
широк спектър
от култури
Улеснява правилното
нанасяне, покриване и
задържане на слоя работен
разтвор върху повърхността
на растенията
0,05 – 0,15%50 -150 мл в 100 л разтвор

За повече информация, относно FASTER, PROAQUA TRIO и ADITENS MAX, може да потърсите нашите търговски представители.

This site is registered on wpml.org as a development site.