Вашият успех
е наша цел

Новини

ЦЯЛОСТНА ГРИЖА ЗА СЕМЕНАТА НА НИСКА ЦЕНА? ВЪЗМОЖНО Е!

Настоящата година постави и продължава да поставя пред българския фермер редица препятствия. Като започнем от крайно неблагоприятните метеорологични условия, оставили цели региони от страната в условия на суша и стигнем до продължаващата и към момента епидемия от COVID-19, не би било пресилено да окачествим първата половина от 2020 г., като изключително проблемна!

И именно защото голяма част от проблемите, пред които сме поставени, са следствие от фактори, намиращи се извън нашия контрол, за пореден път се убеждаваме, колко важна е предварителната подготовка!

Грижата за културите, още на ниво семена за посев, е един от начините да осигурите доброто начало, което ще ги направи по-устойчиви и ще донесе високите добиви, които инвестираните от вас труд, време и ресурси заслужават!

Подготовката на посевния материал е обширна тема, по която няма единодушно мнение, защото е зависеща от редица субективни фактори. За това, ние бихме желали да споделим с вас практики от нашия собствен опит, които са доказали ефективността си.

Ние вярваме, че правилната подготовка се извършва в три етапа – обеззаразяване, стимулиране и подхранване с микроелементи.

При обеззаразяването, доказано добър ефект показва активното вещество тебуконазол. Достъпен фунгицид, с това активно вещество, на когото ние се доверяваме е ТЕБСЕМ.

Oт биостимулантите, можем да отличим Kelpak 24201 – продукт от ново поколение, с екстракт от морски водорасли, комбинирани с необходимите за семената макроелементи, Ауксини и Цитокинини.

За подхранване с микроелементи, бихте могли да се доверите на богатите на микроелементи минералните торове Primseed L.

С мисъл за българския фермер и лошата година, пред която бе поставен той, решихме да обединим тези три продукта в икономичен пакет, състоящ се от 20 литра Kelpak, 10 литра Тебсем и 20 литра Primseed L на цена без аналог!

Нека, обаче, погледнем отблизо, какво осигурявате за посевния си материал, избирайки този пакет, като започнем от PRIMSEED L.

Условията в периода на поникването на семената в значителна степен определят последващия растеж и развитие на растенията, а в крайна сметка и техните добиви! По време на поникването, растенията използват хранителни елементи и енергията, съдържаща се в резервните вещества на семената.

Бързият растеж води до необходимост от подсигуряване на лесно усвоими форми на хранителните елементи в непосредствена близост до корена, за да се гарантира правилното развитие на растенията. Именно заради това, ние препоръчваме прилагането на „стартова доза“ от макроелементи и микроелементи във вид на течен тор за подготовка на сеитбен материал PRIMSEED L. Нанесени върху повърхността на зърното, хранителните елементи в PRIMSEED L са много бързо усвоими от растенията в периода на покълването и спомагат за по-добро поникване и улеснено развитие, чрез изграждане на мощна коренова система, която впоследствие им позволява по-добре да усвояват хранителните елементи в почвата.

Съставг/л
Азот /N/11.4
Kалиев оксид /КО/11.4
Бор (B)2.3
Мед (Cu)2.3
Желязо (Fe)9.1
Манган (Mn)4.6
Молибден (Mo)0.23
Цинк (Zn)5.7

Приложението му е при пшеница, ечемик, тритикале и ръж е с дози от 200 мл. на 100 кг. семена.

Продължаваме обзора на икономичния пакет за третиране на посевен материал от АСМ с Kelpak 24201 – продукт с много възможни приложения. Той действа, както като органичен тор, така и като биостимулатор за листно приложение и третиране на семена за посев.

Tова, което прави Kelpak 24201 толкова интересен и ефикасен продукт, не са наличните в него азот, фосфор и калий, a eкстрактът от морски водорасли Ecklonia maxima.

Разпространени само край бреговете на Южна Африка, тези водорасли съдържат растителните хормони ауксини и цитокинини в уникално съотношения 150:1! Когато целта е ускорен растеж и развитие на кореновата система, това съотношение е перфектната стойност за постигането й! Ecklonia maxima се отглеждат в естествени условия, а чистотата им е гарантирана от уникалната технология на извличане на клетъчния сок, която изключва използването на химични вещества, загряване или замръзване. Това гарантира, че растителните хормони, съдържащи се във водораслите остават в активна форма.

Цитокинините се съдържат в растящите коренови връхчета, ксилемния сок, зреещите плодове и покълващите семена. Те стимулират клетъчното делене, синтеза на нуклеинови киселини и на белтъци, ускоряват удължаването на клетките и органогенезата, залагането и развитието на генеративните органи, прекъcват покоя, стимулират развитието на грудковите бактерии, позеленяването на листата и развитието на ултраструктурата на хлоропластите, забавят стареенето на листата.

Ауксините са съединения, които се синтезират в почти всички тъкани, но предимно в нарастващите листа, цветове, плодове и семена. В ниски концентрации, тези вещества стимулират растежа и инициират деленето на клетките, както и диференцирането на ксилема и флоема, регулират растежa, ускоряват коренообразуването, контролират нарастването на плодовете и притока на хранителни вещества към активно растящите органи на растенията. Ауксините поддържат растежа на връхната пъпка и потискат развитието на страничните пъпки, забавят опадането на листата.

Тук, бихме желали да направим едно разяснение. Твърде вероятно е и преди да сте срещали този продукт, само под името Kelpak. Тогава защо в момента говорим за Kelpak 24201? Какво отличава двата продукта? Разликата е в технологията на приготвяне! Kelpak 24201 е нов, пречистен продукт, без изкуствени оцветители. Подходящ е за БИО земеделието и е сертифициран от ЕCOCERT и Kiwa BCS Öko-Garantie GmbH.

Kelpak 24201 съдържа:

Екстракт от водорасли Ecklonia maxima32%
Азот (N)0,05%
Фосфор (P)0,02%
Калий (K)0,5%
Ауксини11 мг/л
Цитокинини0,03 мг/л

Прилага се при пшеница и ечемик в доза от 200-300 мл. продукт на 100 кг. семена.

Остана да осигурим и обеззаразяването, което може едновременно да бъде ефикасно и на ниска цена, ако заложите на ТЕБСЕМ!

Използван в над 80 страни по света, ТЕБСЕМ е икономичен вариант, който въпреки достъпната си цена не допуска компромиси с качеството! Наличният в ТЕБСЕМ тебуконазол [25 гр/л] има едновременно лечебно и превантивно действие срещу редица от най-разпространените патогени при житните култури, като Праховита главня, Твърда главня, Фузариоза и Снежна плесен. Използването му е първата стъпка, насочена към подобряване на здравето на посева, тъй като засяга първоначалното развитие на растенията, а това, от своя страна оказва влияние върху по-късните етапи на растеж, развитие и в крайна сметка на самия добив. Тебуконазолът е част от семейството на триазолите, действащ върху функциите на мембраната на гъбите и блокиращ биосинтеза на ергостерол. В следствие на това, функцията на мембраната се нарушава, което води до натрупване на мастни киселини и други неблагоприятни ефекти за патогена.

ТЕБСЕМ се прилага при пшеница и ечемик в доза от 120 мл. продукт на 100 кг. семена.

За финал, бихме желали да проявим оптимизъм и да погледнем към предстоящия сезон с положителна нагласа! Каквото и да постави природата пред нас, знаем, че ще се справим заедно, защото вашият успех е наша цел!

This site is registered on wpml.org as a development site.