Вашият успех
е наша цел

Новини

Капетан – Фунгицид с контактно действие за превантивно пръскане

Формулация: Вододиспергируеми гранули (ВГ)

Активно вещество: Каптан 800 г/кг

Капетан® е фунгицид с контактно действие, предназначен за превантивно пръскане на ябълки, круши, дюли, мушмули и круши Наши. При ябълки, круши, дюли, мушмули, круши Наши максималният брой приложения на година на култура с включени всички употреби (основни, минимални) е 7.

Капетан® има отлично предпазно действие срещу широк спектър от фитопатогенни гъбни болести. Инхибитор на кислородния обмен в кле­тъчния метаболизъм, той задържа прорастването на спорите и не позволява развитието на мицела.

КултураЗа борба срещуДозаФаза на приложение
ябълки и круши
струпясване (Venturia spp.), антракноза (Gleosporium spp.), късно кафяво гниене по плодовете (Monilia fructigena), нектриален рак (Nectria galligena) и Stemphylium vesicarium (само по круша)188 гр/дкаот фенофаза на развитие на културата ВВСН 51 – „набъбване на неразцъфналите пъпки: люспите на пъпките са удължени със светло оцветени участъци“.
Разрешени минимални употреби: дюли, мушмули, круши Нашикъсно кафяво гниене (Monilinia fructigena), при дюли за контрол на загиване (мумифициране) завръзите на дюлята  (Monilinia cydoniae)188 гр/дка
от фенофаза на развитие на културата ВВСН 51 – „набъбване на неразцъфналите пъпки: люспите на пъпките са удължени със светло оцветени участъци“
крушиструпясване (Venturia pyrina)188 гр/дкавъв фенофази на развитие на културата ВВСН 99-50 – от „продукцията е прибрана“ до „набъбване на неразцъфналите пъпки: люспите на пъпките са удължени със светло оцветени участъци“.
дюли и мушмуликъсно кафяво гниене (Monilinia fructigena)188 гр/дкавъв фенофази на развитие на културата ВВСН 99-00 – от „продукцията е прибрана“ до „покой“.

Препоръки:

Продуктът не е съвместим с продукти с алкална реакция (бордолезов разтвор, полисулфиди и др.) и продукти на основата на масла и сулфиди.

This site is registered on wpml.org as a development site.