Вашият успех
е наша цел

Новини

В първите дни от жътвата с г-н Кирил Иванов

Настъпиха първите дни от селскостопанската жътвена кампания по прибирането на зърнените култури. Срещаме ви с г-н Кирил Иванов, който ще ни разкаже за това как стартира тя за него.

  • Здравейте, г-н Иванов! Може ли да споделите с нас какво е качеството и количеството на добива тази година?

Здравейте! На първо място бих искал да пожелая на всички колеги успешна жътва и също така да останат доволни от постиженията си!

При нас жътвата на ечемика стартира при добив 810 кг, а пшеницата – 900кг. Има посеви, които са ударени от градушка и повалени от буря. При тях ще се наблюдава корекция по добива. Щом приключи жътвата ще знаем какви ще са добивите.

  • Какво е състоянието на пролетниците?

Справили сме се много добре – с ранна сеитба и навреме почистени от плевели посеви. В момента слънчогледа е в начало на цъфтеж, а царевицата е във фаза засичане на кочана.

  • Кои са хибридите, които засявате?

Хибридите слънчогледи, които засяваме са на Syngenta, Nuseed, Limagrain i Lidea. Хибридите царевица са на Bayer i KWS. Ще ги представим чрез видео от полето. Изглеждат изключително добре за този етап от развитието си. Слънчогледът е 160 000 дка, а царевицата – 130 000 дка.

Също така закупихме хибриди семена и от най-голямата компания в България – Corteva. Тях дадохме на АСМ, за да ги продава.

Corteva е най-големият и стратегически партньор на АСМ. Компаниите споделят много добри търговски взаимоотношения. АСМ е лидер на пазара повече от 20 години!

  • Може ли да ни споделите защо не сеете от хибридите на Corteva, а ги продавате?

Отговорът на този въпрос е доста дълъг и деликатен.

От 7-8 години насам мога да Ви споделя за оплаквания на колеги дистрибутори от лоши взаимоотношения с фирма Corteva. В момента съм зает с жътва и не мога да Ви отделя повече време.

  • Изключително много Ви благодаря за отделеното време. Пожелаваме Ви успешна жътва и отлични резултати!

Благодаря Ви!

This site is registered on wpml.org as a development site.