Вашият успех
е наша цел

Новини

Арнолд – той работи за Вас!

Опитайте Арнолд, той работи за Вас!

АРНОЛД е комбиниран хербицид за ранно приложение след поникване в зърнено-житни култури (пшеница, ечемик, ръж, тритикале и спелта), съдържащ 2 активни вещества флуфенацет и дифлуфеникан. Доказано действие и за райграс.

Флуфенацетът принадлежи към химическата група Оксиацетамиди и действа като инхибитор на клетъчното делене (HRAC група К3). Инхибирането на митозата и деленето на клетките води до забавяне на процесите на растеж на растенията, и смърт. Флуфенацетът се приема основно от кореновата система и хипокотила и кълновете и се премества предимно по ксилема. След приложението растежът ще се забави в рамките на няколко часа, а видими симптоми се появяват след няколко дни.

Дифлуфениканът принадлежи към групата на Анилидните хербициди и действа като инхибитор на биосинтеза на каротеноиди (HRAC група F1). Дифлуфениканът е селективен и контактен хербицид с остатъчен ефект, който се абсорбира главно от кълнове от покълнали семена. Той е предназначен за прилагане предимно при поникване и след поникване и обикновено засяга плевелите в ранните етапи.

Контролира следните плевели:

  • Едногодишни плевели;
  • Широколистни плевели;
  • Житни плевели;

Прилагането на Арнолд през есента води до елиминиране на ефемерите, които е почти невъзможно да се контролират на пролет и позволява по-късно влизане за третиране на широколистни плевели;

Формулация: суспензионен концентрат (СК)

КултураЗа борба срещуДозаФаза на приложение
пшеница, ечемик, ръж, тритикале и спелтаедногодишни широколистни и житни плевели60 мл /дкаот фенофаза на културата  „първи лист от колеоптила“ до „3 листа разтворени“ (BBCH10-13). Преди или рано след поникване на плевелите.

This site is registered on wpml.org as a development site.